SBUs medverkan av Lilla Blå-projektet

Projektet "Lilla Blå"

Från sommaren 2019 har arbete skett med en liten segelbåt, "Lilla Blå", i ett projekt riktat till ungdomar som har intresse av båtlivet och hur en segelbåt görs sjöduglig. Under ledning av ungdomsansvarige Nisse Nilsson har ett flertal unga tjejer och killar jobbat med att laga bottenskador med plast, gått igenom båten totalt, putsat, lagat inredning, köpt en motor, med mera grovarbete! Lön för mödan kom när båten sjösattes i augusti 2020 och ungdomarna kunde göra sin debut på vattnet. Lyckan var stor och stoltheten glänste ikapp med solen! 

Båtlyft den 10 oktober 2020. Full fart på både klubbens traktor och båtägarna/medlemmarna som skulle lyfta båtarna för vintervilan.  Inga missöden skedde och allt gick enligt regelboken. Efter allt regnande dagarna innan var vi glada för att solen tittade fram mellan molnen och lite krusande på vattnet. Som gjort för upptagning!

Båtlyft hösten 2020 blev en ny bekantskap med kranförare från Nordingrå. Vi hoppas att det blir på återseende kommande år då det är ett viktigt moment att lyfta båtar. Efterjobbet återstår med att tvätta båtarna och vinterställa dem med allt vad det innebär. Ett viktigt jobb så våra flytetyg håller standard för kommande år. 

Kryssarklubben på besök hos BK Flottaren

Trots att vatten kom från ovan var det inget fel på stämningen. Delar av Kramfors Dragspelsklubb intog klubbstugan och bjöd på de traditionella dragspelslåtarna som hör både sommaren till, och speciellt i vårt område i det gamla timmersorteringens "Mecka".  Sandslåns Samhällsförening skötte servicen i klubbstugan under dag 2 av 3. Trivsamt och mysigt, som det kan vara på vårt område. Vi på BK Flottaren tackar för besöket av Kryssarklubben och hoppas att det blir ett årligt besök framgent! Vi trängs och vi trivs tillsammans!

Kryssarklubben på besök hos BK Flottaren

Den 5-6-7 juli 2019 kom ett antal seglare på besök hos oss. Trots regn och lite vind, var det inget fel på humöret i hamnen. Gästerna välkomnades med hamburgare och kaffe. Besöket blev minnesvärd då gästerna gjorde ett studiebesök på High Coast Box Whisky. Senare på eftermiddagen och kvällen intogs en måltid i destilleriets trivsamma restaurang.

Bildgalleri


BK Flottarens medlemsbryggor

Bild tagen den 11 juli 2018 tidigt på morgonen. En spegelblank Kungsgårdsfjärd i strålande sommarsol, denna varma sommar som vi har. Det är semestertider och några båtar är ute, några båtar har ännu inte sjösatts. 

BK Flottarens medlemsbryggor

Bild tagen den 11 juli 2018 tidigt på morgonen. Denna bild ger Dig en vy mot Box som vi har rakt över viken. 

BK Flottarens medlemsbryggor

Bild tagen den 11 juli 2018 tidigt på morgonen. Fortfarande stiltje på vattnet och det är ovanligt varmt för att vara morgon.

BK Flottarens medlemsbryggor

Bild tagen 20 juni-18 från Styrhytten på gästkajen mot medlemmarnas bryggor.

BK Flottarens medlemsbryggor

Bild från nya bryggan mot medlemsbryggorna, tagen den 20 juni-18.

Klubbstugan

Grillplatsen vid klubbstugan är välbesökt av medlemmarna och våra gäster. Klubbstugan är rymlig och har bra utrustning för klubbarbete och hungriga magar. En trivsam miljö där idéerna kläcks och glada skratt hörs ofta!


Båtlyft på BK Flottaren

Den 2 juni skedde båtlyft på gästkajen. Flera båtar sattes i sjön inför sommaren.