Service för gäster och för oss medlemmar!

På BK-Flottarens område finns i övrigt klubbstugan med betallåda och info vid ingången, gästkök, gäst-toa, övernattningsrum, dusch, handikapptoalett, tvättmaskin/torktumlare, vedeldad bastu,  medlemsbryggor och en utescen; Flottarscenen. Är Du musikalisk: beträd scenen! Styrhytten finns för samvaro på gästkajen. Tre kanoter finns för uthyrning (med paddel och flytvästar för två personer per kanot).

Gästkajen tar ca 25 gästplatser med eluttag och färskvatten via vattenslang. En sjösättnings-/upptagningsramp finns nära gästhamnen. För medlemmar finns två båthus och ett inhägnat område för båtar på klubbområdet under vintern. Även en mindre hangar för klubbens traktor och material.

Båtsäsongen är mellan vårens klubbdagar och höstens klubbdagar. På våren öppnar vi upp anläggningen, låser upp gästkök, gästtoa, duschen, tvättstugan samt "Styrhytten" och bastun. På hösten sker städning på området och vi vinterställer vatten och service utöver (t.ex. ingen sophämtning) som kan förstöras av minusgrader.

Större grillar finns, en "murikka" och en traditionell ring med bänkar omkring för samvaro (trubadurkvällar t.ex.).

Tidigare år har bryggor renoverats via ett EU-projekt och vi har handikapp-anpassat tillgången till bl.a. gästköket och senast klubbstugans entré. 

Vår latrintömningsanläggning  för husbilar finns vid gästkajen. En latrinpump finns för båtar i närheten av handikapp-lyften och mastkranen.  Hos oss finns reserverade platser, s.k. "tillfälliga platser" att förankra i hamnen då det behövs tömmas latrin, lyfta rullstolsburna eller plocka ner mast på segelbåt.

Latrinpumpen är enkel att handha och vid användning ska anläggningsansvarig påkallas för hjälp. Det som töms går ut i kommunalt avlopp och hamnar i reningsverk. Likaså vid användning av handikappkran ska anläggningsansvarig påkallas (Bengt 070-304 65 26).  För att tömma latrin/gråvatten i husvagn/husbil körs ekipaget ut till skylten på gästkajplatsen och avsedd plats för tömningen. Latrinet går ut i kommunens avlopp.

En tvättstuga finns på baksidan av gästköket, mot medlemsbryggorna. Där får våra gäster tvätta vilket ingår i hamnavgiften. Eget tvättmedel medtages.

En enkel flotte finns också att låna för att ta sig ut till High Coast Destilleri eller till Hästagrundet för bad. 

 Att ta sig till Hästagrundet till fots är något vi rekommenderar! Finns barn i familjen blir den promenaden en av sommarens äventyr då ortsbefolkningen ordnat en sagostig; "Lilla Trollstigen" fram till Hästagrundet. Gå över bron till första gatan till höger; Kanalgatan, följ den till kurvan och skyltar mot stigen! 

Förpacka soporna i plastpåsar som knyts ihop. Trampa ihop vinboxar och annat skrymmande så mer får plats i sopbingen! Petflaskor och pant samlas i separata blå tunnor som Sjöräddningssällskapet hämtar. På så sätt får de ett ekonomisk tillskott i sin verksamhet.

En boulebana finns på området att användas både av medlemmar, gäster och övriga boende. En liten sandlåda för de minsta finns.

En egen miljöpolicy finns på klubben. Båtägare samlar olja och annat miljöfarligt för egen transport till miljöstationen omgående. För klubbens eget oljespill och avfall tar anläggningsansvariga hand om det i separat insamling, för transport till miljöstation.

Här på Sandslån fanns världens största sorteringsverk som visas i en modell. Sorteringsverksamheten upphörde år 1982. På ön finns förutom båtklubben, Sandslåns Vandrarhem o Camping samt Industri-museet i en av kasernerna på ön, där Ådalens industrihistoria lyfts fram på ett fantastiskt sätt! Utanför klubbens kaj, ute på redden, står det gamla kontrolltornet kvar i vattnet som ett monument från flottningen.  

I järnverkstan finns förutom smeden Anders ett Sorteringsmuséum. 

Närmaste affärscentrum ligger i Nyland, på andra sidan älven. Där finns Apotek, hälsocentral och ICA. Båtdelar kan finnas hos Unanders Motor, ca 2 km från klubbområdet. 

Cyklar finns för utlåning varav en har en cykel-vagn för små barn eller ICA-kassar. 

Några hundra meter från klubbområdet finns en kommunal lekplats för de mindre barnen. Travintresserade har nära till Dannero-travet. Där finns även en restaurang.

High Coast Destilleri finns rakt över Kungsgårdsviken, där brygga finns att angöra för ett besök i whiskeydestilleriet. Deras restaurang kan varmt rekommenderas!