Välkommen till BK Flottaren


Vi är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att lokalt främja båtlivet. Klubben skall genom utbildning, ungdomsverksamhet, upplysning och information verka för god sjösäkerhet, god miljö samt ett gott kamrat- och sjömanskap.

Så lyder första paragrafen i våra stadgar! Det innebär att sedan den 14 september 1988 har båtklubben verkat för att nå de ändamål som beskriver båtklubbens målsättning enligt ovan.

Vi jobbar för att trivas tillsammans på båtklubbens område, bryggor och byggnader. Vi ”bor” på en fantastisk plats vid Ångermanälvens mynning till en av landets största fjordar, ut mot havet som ligger ungefär 14 distans från oss, vattenvägen. Här vi verkar, har fram till 1982 funnits världens största timmersorteringsverk. Vi går alltså på historisk mark, där närmare tusen arbetare sommartid sorterade timmerstockar från de olika skogsbolag som flottade stockarna via Ångermanälven och övriga älvar och vattendrag uppströms. Kvar finns Järnverkstaden från den tiden, där smeden svingar sin hammare och tillverkar vackra ting via sin ässja.

Här har våra föregångare byggt en marina med medlemsbryggor, gästhamn och byggnader både för båtar och för oss medlemmar och gäster. Vi har på senare år utrustat hamnen med ett ”kryp-in”, Styrhytten, med en handikapp-kran, en mastkran, en latrintömningsstation, en latrintömning för husbilar/vagnar och vi har tagit vara på en rejäl sjösättningsramp från flottningstiden. Vi har gäst-kök, gäst-toalett, tvättstuga och ett övernattningsrum med 4 bäddar. Vår klubbstuga är utrustad med toalett och dusch för gäster och lokal för medlemssamvaro. En vedeldad bastu finns på området med björkved i vedboden. Vi har handikappanpassat det mesta förutom en lite trapp till den vedeldade bastun. En ute-scen finns på området för musikkvällar och fester. Ta gärna med gitarren för en underhållningskväll!

I vår närhet finns en kommunal lekplats, en promenadstig till en badplats och närhet till Dannero-travet. Vi  har några kilometer in till Nyland med mataffär, järnhandel, apotek och bränsle m.m. Över Kungsgårdsfjärden, som ligger från Sandslån in mot Bjärtrå, åker vi med flotte till High Coast Whisky, där vi kan njuta av en utsökt supé med utsikt över vattnet mot Nyland, eller ansluta till en visning av destilleriet där whiskyn tillverkas.


Välkommen till Båtklubben Flottaren